FBI wil niet in 1 maar in meer iPhones spieken

Deze week stonden techgigant Apple en de FBI weer tegenover elkaar in de zaak rond het al dan niet toegang geven tot de iPhone van een terrorismeverdachte, de ‘San Bernadino Shooter’. Ditmaal in het Amerikaanse Congres. De discussie bracht aan het licht dat, mocht Apple worden verplicht de Amerikaanse federale politie toegang te geven tot iPhone van een terrorist, dit een precedent kan scheppen voor volgende verzoeken.

FBI-directeur James Comey gaf dat tegenover het Amerikaanse Congres openlijk toe, terwijl de federale politie op de eerste rechtszitting zich in allerlei bochten wrong om duidelijk te maken dat het alleen ging om deze ene telefoon.

Apple zou de telefoon van de San Bernadino Shooter moeten ontgrendelen zodat de FBI er informatie vanaf kan halen. Apple weigert tot nu toe op het verzoek in te gaan.

In een eerste rechtszaak werd Apple twee weken geleden gesommeerd de telefoon van de San Bernardino Shooter te laten kraken door Amerikaanse Federale politie. Apple ging echter in beroep. De eerste stap in deze strijd was de bijeenkomst in het Amerikaanse Congres.

Het Congres zelf deed overigens geen uitspraak aan de hand van de betogen. Later deze maand volgt nog een rechtszaak waar Apple en de FBI weer tegenover elkaar zullen staan.

 

Gerelateerde berichten...

X