Gartner schetst de belangrijkste ICT-trends voor 2015

Gartner logo

Digitaal zakendoen wordt de belangrijkste trend van 2015. Dat voorspelt onderzoeks- en adviesbureau Gartner in een rapport dat de belangrijkste ICT-trends voor 2015 schetst. Ontwikkelingen als sociale media en mobiele technologieën hebben het gedrag van zowel consumenten als zakenmensen ingrijpend veranderd. Dit stelt andere eisen aan de vaardigheden en kennis van het management. Beslissers zullen daardoor steeds vaker digitaal zakendoen.

Op nummer twee staat een, ‘digitale verstoring’, zoals Gartner dat uitdrukt. Het adviesbureau doelt daarmee op exponentieel groeiende bedrijven als Uber en Airbnb die de druk op traditionele aanbieders hard opvoeren. Gartner voorspelt dat die druk de komende jaren nog verder toeneemt. Op drie staat de opkomst van de slimme machines. De kosten van bedrijfsvoering worden hierdoor in de komende jaren met zeker dertig procent verlaagd, aldus het adviesbureau.

Gartner schat verder dat de levensverwachting in de geïndustrialiseerde landen in 2020 met een half jaar is toegenomen door het gebruik van domotica en andere technologieën die de gezondheid in de gaten houden. Wearables bieden daarbij grote kansen.

Het bedrijf doet ook gerichte uitspraken over de ontwikkeling van de ‘persoonlijke aanbiedingen’ aan klanten. Retailers die zich richten op gerichte berichtgeving en interne positioneringssystemen (IPS) zullen volgens Gartner hun verkopen in 2020 met 5% zien stijgen. Marketeers zijn zo in staat klanten zeer nauwkeurig te voorzien van aanbiedingen en productinformatie, wat  de verkoop van producten ten goede komt. Gartner verwacht dan ook dat retailers steeds vaker hun klanten aanbiedingen doen op basis van hun locatie en tijd die een klant in de winkel doorbrengt.

1 reactie

  1. 30/12/2014

    […] Op nummer twee staat een, ‘digitale verstoring’, zoals Gartner dat uitdrukt. Het adviesbureau doelt daarmee op exponentieel groeiende bedrijven als Uber en Airbnb die de druk op traditionele aanbieders hard opvoeren. Gartner voorspelt dat die druk de komende jaren nog verder toeneemt. Op drie staat de opkomst van de slimme machines. De kosten van bedrijfsvoering worden hierdoor in de komende jaren met zeker dertig procent verlaagd, aldus het adviesbureau. Lees meer […]

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...

X