Gerucht: softwarebedrijf Infor naar de beurs

Baggerschip van boskalis, dat met Inforsoftware werkt

Softwarebedrijf Infor, waar het oude Baan onder valt,  gaat volgens ingewijden naar de beurs van New York. Dit meldt onder andere de Telegraaf . Naar alle waarschijnlijkheid zijn daar miljarden mee gemoeid. De Nederlandse werkgelegenheid gaat daarvan ook profiteren.

Infor maakt voornamelijk branchespecifieke software, bijvoorbeeld om machines aan te sturen die  auto`s in elkaar zetten. Onder andere Ferrari en Rolls-Royce gebruiken deze software. Bekende Nederlandse klanten zijn Boskalis, Nutreco en Groeneveld.

Het Amerikaanse softwarebedrijf met 12.900 werknemers heeft een omzet van 2,8 miljard dollar. In Barneveld zetelt een onderzoeks- en ontwikkelcentrum  van Infor met meer dan 1.000 werknemers. De laatste jaren kwamen daar honderden medewerkers bij. Het geld dat in New York wordt opgehaald gaat waarschijnlijk deels naar Nederland, met nog meer nieuwe banen als resultaat.

Private-equityfonds Golden Gate Capital Partners, belangrijke financier van Infor, zou zich willen terugtrekken. Het bedrijf bevestigt noch ontkent zowel de beursplannen als de eventuele terugtrekking van een van haar belangrijkste financiers. Als de beursgang doorgaat zou het in de top 10 terecht komen van grootste beursgangen van de New York Stock Exchange.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...

X