Google komt met cloud voor start-ups

wereldkaart cloud

Google kondigt zijn ‘Google Cloud Platform voor Start-ups’ aan. Een nieuwe programma dat start-ups de voordelen biedt van een schaalbare infrastructuur. Door een volledige IT-infrastructuur aan te bieden, wil Google bereiken dat de beginnende bedrijven zich volledig focussen op de ontwikkeling van hun ideeën en zich geen zorgen hoeven te maken over de infrastructuur. De start-ups krijgen direct de middelen tot hun beschikking om hun ideeën snel te ontwikkelen en – met gebruik van alle cloudvoordelen – direct schaalbaar te maken.

Deze focus is belangrijk voor bijvoorbeeld startups die apps bouwen, waarbij het aantal gebruikers al snel kan groeien tot miljoenen gebruikers. Snapchat verzendt bijvoorbeeld meer dan zevenhonderd miljoen foto’s en video’s per dag en de Khan Academy geeft tientallen miljoenen studenten onderwijs.

Samen met vijftig partners (wereldwijd) werkt Google op dit moment aan het beschikbaar stellen van het programma. Startups die deelnemen krijgen een pakket ter waarde van honderdduizend dollar. Dit bestaat uit een ‘Cloud Platform-tegoed’, 24/7 support en technische ondersteuning van Google. Om in aanmerking te komen moet een start-up geselecteerd zijn door incubators, accelerators of investeerders. Daarnaast moet het jonge veelbelovende bedrijf minder dan vijf jaar bestaan, minder dan vijf miljoen dollar aan funding hebben en jaarlijkse minder dan vijfhonderdduizend dollar aan inkomsten genereren.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...