HAN start omscholingstraject Make IT Work

onderwijs op afstand ouders en kind met tablet

In september 2020 start de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) voor de regio Arnhem/Nijmegen het omscholingstraject Make IT Work. Make IT Work leidt HBO- en WO-ers zonder IT-achtergrond op voor een nieuwe baan in de IT.

Na een intensieve opleiding van vijf maanden gaat de kandidaat voor minimaal zes maanden bij een IT-werkgever aan de slag. Met dit bijzondere omscholingstraject helpt de HAN de kloof tussen vraag en aanbod op de IT-markt te verkleinen.

 

Werkgevers

Want, zo laten UWV-cijfers in de regio Midden- en Oost Nederland zien: er is één geschikte kandidaat op zes vacatures. IT-werkgevers schreeuwen om personeel maar kunnen het niet vinden. Het omscholingstraject Make IT Work biedt hen de mogelijkheid om een hoogopgeleide, gemotiveerde en actueel geschoolde IT-medewerker in dienst te nemen. Het bespaart hen tevens een tijdrovende en kostbare selectieprocedure; die wordt namelijk door Make IT Work verzorgd.

Omscholingskandidaten zijn HBO- of WO-opgeleide baanwisselaars die een nieuwe functie in de IT willen. Ook werkzoekenden kunnen na toestemming van hun uitkeringsinstantie deelnemen.

Elke kandidaat doorloopt eerst een online informatie- en selectietraject. Dit gedeelte bestaat uit tests op het gebied van cognitieve capaciteiten en competenties.

Kandidaten die door de selectie komen, starten daarna met de eerste fase. Dit is een vijf maanden durende fulltime opleiding van vijf dagen per week. Na het succesvol afronden van de opleiding komen zij in de tweede fase: een baan bij een IT-werkgever met een arbeidscontract van minimaal 6 maanden. Ook zijn er in die tweede fase terugkom-avonden ingebouwd.

 

Omscholingsrichtingen

Make IT Work biedt drie omscholingsrichtingen aan: Software Engineering, Business & Data Analytics en Security Specialist. Werkgevers kunnen partner worden van Make IT Work, hun voorkeur voor een richting aangeven en bijdragen aan de invulling ervan.

Make IT Work is een bewezen succesvol omscholingstraject dat in 2015 gestart is door de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels zijn er meer dan 400 kandidaten omgeschoold waarvan 97% nog steeds werkt bij de organisatie die hen in dienst heeft genomen. Door de Europese Commissie is Make IT Work in 2018 uitgeroepen als modelproject voor het aanleren van digitale vaardigheden.

 

Gerelateerde berichten...

X