Het ministerie van Digitale Zaken met Sophie In t Veld (D66)

MLdigital Ministerie van Digitale Zaken podcast logo

Aflevering 1 van het tweede seizoen van de podcast ‘Het ministerie van Digitale Zaken’ trapt af met een gesprek met Sophie In t Veld (D66). Met in deze aflevering Ierse toezichthouders, dwingende veiligheidsdiensten en waarom de Europese interne markt toch vaak verbrokkeld is. De podcast is een initiatief van brancheorganisatie NLdigital.

In een nieuw seizoen duiken Lotte en Robin in de Europese politiek. En ze hebben de perfecte eerste gast om ze wegwijs te maken. Sophie in ’t Veld zit al sinds 2004 in het Europees Parlement. Ze houdt zich daar vooral bezig met privacy en andere burgerrechten. Welke rol ziet zij voor de EU in digitale vraagstukken? Waar liggen op Europees vlak de uitdagingen? En als alle belangrijke wetten uit Brussel komen, wat moet onze nationale politiek dan nog doen?

Digitale transformatie

Het ministerie van Digitale Zaken onderzoekt hoe Nederland succesvol uit de digitale transformatie komt. De kansen die digitalisering biedt maar ook de uitdagingen.

Elke aflevering is er een gesprek met een Tweede Kamerlid over onderwerpen die hem of haar bezighouden. Voor welke uitdagingen staat het nieuwe kabinet? Wat wordt de rol van de nieuwe Kamercommissie Digitale Zaken? Welke politieke keuzes moeten we maken? En wat verwachten we van het bedrijfsleven en de burger?

In het eerste seizoen waren er al afleveringen met bijvoorbeeld Barbara Kathman (PvdA) over digitale SWAT-teams, Renske Leijten (SP) over zorgrobots en vervuilde datazeeën. De allereerste aflevering was een gesprek met Queeny Rajkowski van de VVD over AI, security en hoe robots de zorg menselijk zullen maken.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X