ICT-security net zo vanzelfsprekend als payroll

drie-in-een-bundels

Na veel lobbywerk om ICT-security de hoogste aandacht te geven, klinken er nu geluiden om dit juist uit de boardroom te halen. Dit paradoxale pleidooi komt bijvoorbeeld van Bob Janssen, oprichter van CTO RES Software. Hij ziet praktijkproblemen met de huidige eisen aan veilige én flexibele ict-infrastructuren.

De meeste CISO’s (chief information security officers) zijn volgens hem al blij als ze een plan en beleid kunnen maken om tot de gevraagde flexibiliteit en de vereiste veiligheid te komen. Implementatie is dan nog niet in zicht.

 

ICT-security als payroll

Stacy Leidwinger, vice-president product bij CTO RES Software trekt de vergelijking met de uitbetaling van salarissen. Een totaal andere activiteit, maar op brede basis beschouwd is die ook essentieel voor het reilen en zeilen van een bedrijf. ICT-security moet volgens haar net als payroll zijn. “Op C-level maakt niemand zich zorgen of werknemers wel betaald worden. Net zoals er op het hoogste bestuursniveau geen aandacht is voor hóé de betalingen worden gedaan.”

Lees het hele verhaal online of in ICT/Magazine van september.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...

X