IICT-vakschool oplossing uitval reguliere onderwijs

Studenten in de klas MKB Cyber Campus

Jongeren die uitvallen in het reguliere onderwijs vanwege hun autisme weten de ICT-vakschool van ITvitae steeds vaker te vinden. Op zaterdag 6 juli 2019 is er een infodag.

Toekomstige studenten kunnen kennismaken met de vakschool in het voormalige Eemklooster in Amersfoort. De studierichtingen gaan van Software Developer, Cyber Security Specialist, Data Science Professional en Software Test Engineer. De opleidingsprogramma’s zijn ontwikkeld met gerenommeerde ICT-organisaties. Ze zijn afgestemd op de actuele behoefte van de arbeidsmarkt.

Sinds de start in 2013 rondt ruim 90% van de kandidaten het ICT-Leertraject succesvol af. Verder worden ze allemaal bemiddeld naar duurzaam werk. Sinds de oprichting heeft ITvitae meer dan 255 kandidaten opgeleid, gecoacht en aan het werk geholpen.

 

Tweede kans

Veel van de studenten zijn in het verleden met meer dan één opleiding gestart. Vaak zagen ze geen mogelijkheid om hun studie succesvol af te ronden, terwijl ze over een bovengemiddeld IQ beschikken.

ITvitae biedt tweede kansonderwijs voor ICT-talenten variërend in de leeftijd 15 – 35 jaar. Dit is ongeacht de vooropleiding. De studenten komen tot hun recht in kleine lesgroepen. De focus ligt op één ICT-specialisatie en op het talent van de student. Er is de coaching tijdens de studie, er is een werkervaringsplaats en tijdens de detacheringsperiode.

 

Infodag 6 juli

Op zaterdag 6 juli 2019 is er een infodag voor jongeren met hun ouder/partner/begeleider om kennis te maken met de ICT-vakschool in het voormalige Eemklooster in Amersfoort. De deelnemers horen meer over de ICT-Leertrajecten naar Werk.

Verder kan men in kleine groepen in gesprek met studenten die een van de vier ICT-specialisaties volgen. In het najaar starten vier nieuwe trajecten.

 

Investering

ITvitae is een particuliere social enterprise. Financiering door DUO is daarom niet mogelijk. Voor kandidaten met een UWV-gerelateerde uitkering is het mogelijk dat het UWV (een deel van) het traject financiert. Kandidaten met een andere uitkering wordt geadviseerd te informeren bij hun gemeente.

ITvitae heeft met een aantal gemeenten afspraken over de financiering van de trajecten. Voor kandidaten zonder eigen financiële middelen bestaat de mogelijkheid van een aanvraag van een lening of studiebeurs bij het ITvitae Studiefonds.

 

Gerelateerde berichten...

X