Inflatie veroorzaakt verschuiving in prioriteiten IT-budget

inflatie

De wereldwijde inflatie heeft grote invloed op de prioriteiten en keuzes van Nederlandse IT-beslissers. Dat blijkt uit onderzoek dat Citrix Systems in augustus liet doen onder 250 Nederlandse IT-verantwoordelijken.

Er wordt nu meer geïnvesteerd in technologie en productinnovaties die beter aansluiten bij het veranderende bestedingspatroon en communicatiegedrag van klanten vanwege de stijgende kosten. Ook gaat door de inflatie meer budget naar interne IT-innovatieprojecten.

Impact inflatie groot

Ruim een derde van de deelnemers aan het onderzoek zegt dat het beheersen van de impact van inflatie op de organisatie de belangrijkste uitdaging is waarmee ze tot nu toe in hun carrière zijn geconfronteerd. Toch meldt een ruime meerderheid (68%) ook dat het technologiebudget komend jaar zal toenemen. Slechts 11% verwacht dat het IT-budget gaat dalen. Gemiddeld reserveren IT-beslissers nu 27,37% van hun IT-budget voor investeringen in innovatie.

Maatregelen om kosten te besparen

Om kostenbesparing te realiseren nemen organisaties verschillende maatregelen. 30% zet in op het stroomlijnen van werkplektechnologie, 28% wil de werving van nieuwe medewerkers herzien en 26% zegt het medewerkersbestand te willen verkleinen.

“We zien dat de inflatie een behoorlijke impact heeft op de keuzes die IT-beslissers maken”, zegt Anne-Maurits André, Sales Engineering Leader bij Citrix. “Een groot deel zegt in ons onderzoek dat ze inflatie beschouwen als een belangrijke uitdaging voor innovatie in hun organisatie. We zijn blij om te zien dat IT-leiders de uitdaging wel met beide handen aanpakken. De investeringen in technologie stoppen niet, maar verschuiven om een adequaat antwoord te hebben op de veranderende marktomstandigheden.”

Gerelateerde berichten...

X