Interactief webinar Kwaliteit en Veiligheid in de zorg

Erasmusgebouw met naam op gevel

De zorgsector staat voor vele uitdagingen. Zeker in het tijdperk van COVID-19 zijn die uitdagingen zichtbaarder dan ooit; hoge werkdruk en de gevolgen van vergrijzing. Maar hoe kunnen we dan toch gezondheidsuitkomsten en kwaliteit van leven verbeteren zodanig dat we niet alleen een toekomstbestendige zorg creëren, maar ook waarborgen?

Het interactieve webinar van KALCIO Healthcare B.V. op 22 april aanstaande verbindt en geeft zorgverleners praktische antwoorden op deze vragen.

Uit het Zorgbeeldportaal blijkt dat het aantal patiënten per verpleegkundige, zowel in de kliniek als op de IC, in deze tijd van COVID-19 hoger is dan onder normale omstandigheden. Aanhoudende werkdruk verhoogt het risico op ziekteverzuim, dat vervolgens gevolgen heeft op de beschikbare zorgcapaciteit. COVID-19 zorgt voor een crisis op het gebied van toegankelijkheid, kwaliteit en veiligheid van de zorg aan patiënten. Het maakt de noodzaak om met oplossingen te komen in een nog rapper tempo duidelijk.

Digitale innovatie

Maar niet alles is kommer en kwel. De huidige situatie noopt ook tot nauwere samenwerking in de zorg, waardoor digitale innovatie in een stroomversnelling komt.

Het interactieve webinar Kwaliteit en Veiligheid in de zorg verbindt niet alleen in tijden van crisis en geeft handreikingen met deze situatie om te gaan, maar het informeert deelnemers ook over algemene trends en ontwikkelingen, kijkende naar kwaliteit en veiligheid.

Het legt een sterke focus op de toekomstbestendigheid van onze zorg. Een zorg waarin samenwerking van essentieel belang is. Onderwerpen als waardegedreven zorg, capaciteitsmanagement, vermindering van registratielast en de inzet van ICT passeren de revue.

Inschrijven kan hier.

Gerelateerde berichten...

X