Intrinsic van Alphabet gaat deep learning robots maken

robotje

Intrinsic, het nieuwe bedrijf van Alphabet gaat software maken om te zorgen dat industriële robots gebruiksvriendelijker en tegelijk goedkoper worden. Intrinsic is een nieuwe loot aan de stam van  X, ook van Alphabet. Dat schrijft de directeur van intrinsic Wendy Tan White in een blog.

Volgens Tan White moet het proces van hoe je robots leert veranderen. Dat gebeurde de laatste jaren te weinig waardoor de ontwikkeling juist remt in plaats van versnelt. Zo stelt ze bijvoorbeeld dat het nu nog zo is dat gespecialiseerd mensen steeds heel veel tijd steken robots ontwikkelen die bijvoorbeeld kunnen lassen of elektronicabehuizingen aan elkaar lijmen. “Nu nog zijn taken als stekkers insteken voor robots nog steeds niet te doen. “Ze beschikken niet over de juiste software of sensoren om hun fysieke omgeving goed te overzien.”

Het is de bedoeling dat Intrinsic hier op gaat inspelen. Dat betekent zaken als deep learning, simulatie en beheersing van hun kracht. Het bedrijf zette in eerste instantie in op ontwikkeling van  industriële robots, zodat ze ingewikkeldere taken aankunnen.

Intrinsic is het vierde bedrijf dat voortkomt uit Alphabet’s X-divisie. Eerdere loten aan de stam waren bijvoorbeeld internetballonnen, die al uitgebreid zijn getest in een aantal Afrikaanse landen waar weinig infrastructuur voor internet aanwezig is. Bezorgdrones is nog een succesvolle tak.  Verder is Waymo met zijn zelfrijdende auto’s, een X-afstammeling die aan een succesvolle opmars bezig is.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X