IT-professionals massaal op banenjacht

dice

IT-personeel is massaal op banenjacht. Zo’n 58% van de IT’ers in vaste dienst en 84% van de freelancers is actief op zoek naar ander werk. Het merendeel verwacht binnen een jaar een nieuwe functie te hebben. Dat blijkt uit het jaarlijkse Job Market Report van online carrièresite Dice.

52%  van de freelancers en 49% van de vaste werknemers vindt het takenpakket het belangrijkst als het gaat om een nieuwe baan of opdrachtgever. Uitdaging in zijn of haar werk speelt een grotere rol  dan salaris. Dat laatste speelt voor 16% van de freelancers en 14% van de werknemers een  doorslaggevende factor.

De belangrijkste reden om juist bij een organisatie te blijven is het team en de collega’s. Dat vinden 33% van de freelancers en 35% van de werknemers . Het salaris speelt hier een kleine rol: 10% van de werknemers en 16% van de freelancers zou hierdoor de keuze laten bepalen.

Volgens Dice laat het onderzoek duidelijk zien dat behoeften en verwachtingen van werknemers en werkgevers niet altijd goed op elkaar aansluiten. Werkgevers die de nieuwe situatie negeren kunnen behoorlijk in de problemen komen, zo valt volgens Dice uit het onderzoek te lezen. Zij lopen het risico op een groot verloop van tech personeel, dat steeds lastiger te vervangen zal zijn.

Bedrijven doen er dus goed aan hun aanbod als het maar even kan  af te stemmen op de vraag van het technisch personeel. De IT-professional is aan zet.

Het onderzoek laat ook de 15 populairste IT-vaardigheden van 2015 zien op basis van de zoekvraag op Dice en Open Web. ‘Project Manager’, ‘Java’ en ‘Testing’ waren de meest gezochte termen. Werkgevers zochten het meest naar ‘Java’ en daarna naar ‘C’ en ‘SAP’.

Over het Dice Job Market Report 2016
In december 2015 ondervroegen we 372 Nederlandse tech professionals en 72 tech recruiters om een omvattend beeld van de banenmarkt te krijgen, met inzicht in salaris, marktverwachtingen aangaande toekomstige beloningen, mobiliteit, gebruik van sociale media en meer.

 

Gerelateerde berichten...