Kamercommissie: oude C2000-netwerk onveilig

tetra porto c2000-netwerk

Het oude C2000-netwerk is onveilig en moet nu met spoed worden vervangen. Dat stelde de Centrale Ondernemingsraad van de politie al in februari. Nu mengt ook de vaste Kamercommissie van Justitie en Veiligheid zich in de kwestie.

Zij lieten eind vorige weet aan minister Grapperhaus weten dat hij de Tweede Kamer sneller en beter moet informeren over de ontwikkelingen rond het vernieuwde C2000-netwerk. De Kamercommissie wil ook een extra technische briefing en een extra overleg.

De commissie voert de druk op omdat er al langere tijd heel veel klachten zijn over de betrouwbaarheid van het systeem. De Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie gaf in februari al schrijnende voorbeelden waaronder geen assistentie kunnen verlenen bij een noodoproep van de politie.

 

Problemen

Al langer is er sprake van vernieuwing van het systeem omdat het oude al tijden slecht functioneert. Aan dat probleem had begin vorig jaar al een einde moeten komen. Uiteindelijk werd begin dit jaar gestart met de uitrol.

Maar ook dat gaat nog niet vlekkeloos. Dat betekent dat ook nu nog het oude netwerk met lapwerk in de lucht blijft. Critici stellen dat de aankoop van het nieuwe C2000-systeem een kwestie is van goedkoop is duurkoop. Bij de aanbesteding werd gekozen voor het goedkoopste, en dat krijgen de hulpdiensten nu op hun bord.

 

Gerelateerde berichten...

X