Kennisspel helpt wijkverpleegkundigen verder met eHealth

Wijkverpleegkundigen hebben nog geen goed overzicht welke technologische hulpmiddelen ze kunnen inzetten. Dit terwijl zorgverzekeraars en overheid gebruik van eHealth in de thuiszorg juist willen stimuleren. Een kennisspel en een informatieve app moeten helpen.

Het werd onder andere ontwikkeld dor het lectoraat ICT-Innovaties in de Zorg van hogeschool Windesheim. Het kennisspel en de app moeten wijkverpleegkundigen ondersteunen bij gebruik van eHealth. Ze zijn ontwikkeld naar aanleiding van een onderzoek van de Hogeschool.

 

Drempel

Uit het onderzoek ‘eHealth in de wijk’ van het lectoraat ICT-innovaties in de Zorg van hogeschool Windesheim blijkt dat wijkverpleegkundigen onvoldoende kennis hebben van technologische toepassingen.

Dit terwijl wijkverpleegkundigen sinds 2015 moeten vaststellen welke zorg cliënten thuis nodig hebben. Ook kijken ze hoe die zorg het beste geleverd kan worden. Tijdens dit klinisch redeneren en indiceren kan technologie helpen, maar de drempel is nog te hoog.

 

Thuiszorg & Technologie spel

Het Thuiszorg & Technologie spel laat op interactieve wijze wijkverpleegkundigen kennis maken met eHealth. Aan de hand van verschillende kaarten worden zorgproblemen gecombineerd met mogelijke technologieën.

Het spel geeft informatie en stimuleert wijkverpleegkundigen casussen te bespreken waar de inzet van zorgtechnologieën een uitkomst kan bieden.

 

Eindsymposium

Op 29 oktober vindt van 13:00 – 17:00 uur in Zwolle het eindsymposium plaats van het project en onderzoek ‘eHealth in de wijk’. Bestuurders, managers en wijkverpleegkundigen van zorginstellingen kunnen dan real life de zorgtechnologieën uit de app ervaren en in workshops het kennisspel en de app uitproberen.

Gerelateerde berichten...

X