Klassieke ERP-implementaties worden legacy

testen

In 2016 zullen de sterk op een specifieke klant afgestemde ERP-implementaties worden aangeduid als legacy-ERP, verwacht onderzoeksbureau Gartner. Cloud wordt ook binnen de ERP-markt dominant.

Vooral grote ondernemingen, die al in een vroeg stadium ERP implementeerden, worden het slachtoffer van deze ontwikkeling. Zij beschikken over zware en loge software-implementaties die niet of nauwelijks aan te passen zijn aan nieuwe omstandigheden.

Dit, terwijl de huidige generatie business managers en CIO’ s ERP niet anders benadert dan elk ander softwarepakket of applicatie, en dus maximale flexibiliteit verwacht tegen lage kosten.

Gartner voorspelt dat in 2018 tenminste 30 procent van de service-georiënteerde bedrijven hun ERP-applicaties vooral uit de cloud zullen betrekken. Het concept van een enkele ERP-suite die alle behoeften van een onderneming invult en die ‘draait’ in het hart van de onderneming, wordt verlaten en zal vervangen worden door een hybride ERP-benadering. Deze benadering maakt een combinatie tussen functionaliteit uit de cloud en bepaalde on-premise ERP-functies. Gartner verwacht dat deze hybridevorm de norm zal zijn over vijf jaar.

Als we nog verder vooruit kijken, namelijk naar de situatie over tien jaar en verder, dan is de verwachting dat de complete ERP-functionaliteit via de cloud zal worden afgenomen. Het onderzoeksbureau verwacht dat ondernemingen dan verschillende ERP-functies van verschillende aanbieders zullen (moeten) combineren. “Op het gebied van integratie zal dat een uitdaging zijn voor de IT-afdeling,” melden de onderzoekers met gevoel voor understatement.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...