Koninklijke Visio investeert in digitale toegankelijkheid voor personen met visuele handicap

vrouw achter beeldscherm kijk gefrustreerdVisio

TOPdesk heeft Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, geholpen met de digitale toegankelijkheid van het nieuwe Self-Service Portal. In 2021 heeft Koninklijke Visio haar applicaties getest op toegankelijkheid. Er werd toen geconstateerd dat er verbeteringen nodig waren. De bestaande tool was verouderd en vroeg om meer toegankelijkheid voor gebruikers. Koninklijke Visio ging op zoek naar een partner die hierbij kon helpen en een gebruiksvriendelijke tool kon leveren.

Self-Service Portal toegankelijk voor iedereen

Het Self-Service Portal van TOPdesk is een digitale omgeving waarin medewerkers van Koninklijke Visio zelfstandig dingen kunnen opzoeken en regelen. Zowel goed- als slechtzienden gebruiken het medewerkersportaal van Koninklijke Visio. Het was dan ook zaak om slechtzienden te betrekken bij het implementatieproces van het nieuwe portaal om er zo achter te komen of het portaal voor alle gebruikers toegankelijk is.

Aangepaste training voor Visual Impared Persons

Daarom organiseerde TOPdesk tijdens het implementatieproces – naast de gebruikelijke trainingen voor goedzienden – ook speciale trainingen afgestemd op de gebruikers met een visuele handicap. Tijdens deze training zijn de slechtzienden getraind in het gebruik van verschillende modules. Ook konden zij tijdens deze training verbeterpunten aangeven. Door deze groep actief te betrekken bij het implementatieproces, is er een optimalisatieslag gemaakt binnen het Self-Service Portal. Dit portaal en de verschillende modules zijn nu allebei toegankelijker voor personen met een visuele handicap. Deze optimalisatieslag heeft er bovendien voor gezorgd dat de honderd ondersteuners van Koninklijke Visio nu in staat zijn om 3.000 bellers te helpen.

Gerelateerde berichten...