KPMG grote ERP-speler met overname Crimsonwing

KPMG gaat de internationale IT-dienstverlener Crimsonwing overnemen en is daarmee in één klap een grote internationale speler op ERP en CRM-gebied. Dat maakte het accountants- en adviesbedrijf vandaag bekend. De van oorsprong Britse onderneming Crimsonwing is gespecialiseerd in Microsoft-oplossingen voor ERP, CRM en e-commerce.

Met het definitieve akkoord van de aandeelhouders ontstaat KPMG Crimsonwing. Crimsonwing’s oprichter David Walsh gaat leiding geven aan het samenwerkingsverband. De 400 werknemers van zowel de huidige Microsoft Dynamics-teams van KPMG in Nederland en het Verenigd Koninkrijk als de huidige werknemers van Crimsonwing behouden allemaal hun baan.

Crimsonwing is sinds 2007 Gold Partner met Microsoft Dynamics. Het bedrijf biedt ook oplossingen voor e-commerce met software van Magento en Intershop. De combinatie van Crimsonwing met de Dynamics adviespraktijk van KPMG betekent dat het nieuwe bedrijf zowel gaat adviseren over Microsoft Dynamics als de software daadwerkelijk invoeren.

In november vorig jaar bracht KPMG een bod van 26 miljoen euro uit op de aandelen van Crimsonwing, genoteerd aan de beurs van Malta. De beide bedrijven zagen de vraag naar oplossingen van Microsoft Dynamics toenemen en willen aan die grotere vraag voldoen. De succesvolle overname betekent dat de aandelen van Crimsonwing op de beurs van van Malta vanaf vandaag niet meer verhandeld worden. Wel sloot het aandeel gisteren licht hoger.

Het in opspraak geraakte KPMG maakte vorig jaar bekend 24 miljoen euro uit te trekken om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Het bedrijf moest bijvoorbeeld een hoge boete betalen in een schikking met het Openbaar Ministerie omdat KPMG-accountants Ballast Nedam hadden geholpen bij omkopen van buitenlandse ambtenaren. De nieuwe topman Jan Hommen werd aangetrokken om schoon schip te maken.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten...

X