KPN verkoopt internationaal netwerk aan provider GTT

Het internationale netwerk van KPN is overgenomen door cloudprovider GTT. Ook de internationale glasvezelactiviteiten en netwerk point-of-presence (POP’s) in 21 landen horen bij de overname.

Dat maakten de bedrijven gisteren bekend. De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 afgerond. Er is een bedrag van 50 miljoen euro met de transactie gemoeid. Toezichthouders moeten de op handen zijnde overname nog wel goedkeuren.

KPN International blijft wel bestaan, maar dan als dienstverlener aan nationale klanten. Verder is er voorzien in een zogenaamde ‘master services overeenkomst’ met GTT. Zo is het wel zeker dat de continuïteit van de internationale netwerkdiensten van het bedrijf gegarandeerd blijft.

 

Netwerkdiensten

GTT wil in tegenstelling tot KPN haar portfolio aan cloud-netwerkdiensten juist wel internationaal uitbreiden.

“Met de overname van KPN International versterken we ons Europese marktaandeel,” zegt Rick Calder, GTT President en CEO. “Deze overname brengt ons nieuwe mogelijkheden op topniveau. Dit dankzij een zeer ervaren team, internationale netwerkmogelijkheden en een uitgebreid portfolio van multinational-klanten. Hierdoor kunnen we onze belofte nog beter waarmaken: mensen binnen organisaties over de hele wereld verbinden met elkaar en met iedere applicatie in de cloud.”

De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 afgerond. Dit is nog wel afhankelijk van de vereiste reglementaire goedkeuringen.

Het afstoten van de internationale diensten hoort bij de recente strategie van KPN. Het bedrijf wil de bedrijfsstructuur drastisch versimpelen en zo de winstgevendheid en flexibiliteit vergroten.

Of dit gevolgen heeft voor de geplande opheffing van XS4All is nog niet duidelijk.

 

Gerelateerde berichten...

X