Langer gratis bellen en SMS’en met Oekraïne bij Vodafone en Hollandsnieuwe

vluchtelingen Oekraïne

Telecomproviders Hollandsnieuwe en Vodafone verlengen beiden de regeling waarbij je gratis kunt bellen en SMS’en met Oekraïne. De einddatum staat voor beide providers nu op  31 maart 2023.

KPN en T-Mobile hebben een vergelijkbare regeling rond gratis bellen met Oekraïne, maar daarvan is nog niet bekend wat zij na de einddatum gaan doen. KPN-klanten kunnen in elk geval tot en met 31 december 2022 gratis bellen en sms’en naar mobiele nummer in het land. Wel meldt een woordvoerder van KPN aan Nu.nl dat verlenging misschien ook bij hen in de pen zit. Concrete besluiten zijn er echter nog niet.

Alleen bij T-Mobile is bellen en sms’en van en naar Oekraïne sinds 1 oktober niet meer gratis. Daar geldt voor bellen en sms’en vanuit Nederland naar Oekraïne wel het laagste internationale tarief. Dat is 23 cent per minuut en 7 cent per sms. wel is bellen en sms’en vanuit Oekraïne naar Nederland bij deze provider nog gratis. Onder T-Mobile vallen de merken Ben, Simpel en Tele2. Al die merken vallen ook onder de regeling. Die heeft overigens (nog) geen einddatum.

Contact houden

Kort na de Russische inval in Oekraïne kwamen providers KPN, Vodafone, T-Mobile en Hollandsnieuwe met regelingen die moeten zorgen dat Oekraïners in Nederland on staat waren contact te houden met achterblijvers in hun thuisland. Dat zelfde gold voor wie belt en smst vanaf een Nederlands mobiel nummer in Oekraïne.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X