Tarik Z dreigde met hack maar handelde alleen

Tarik Z, de man die gisteren rond 20:00 het gebouw van de NOS binnendrong en zendtijd in het Journaal van 8 uur eiste,  zei namens een groep te handelen, maar handelde alleen. Dat maakte de politie vanochtend bekend. Ook een massale cyberaanval, waarmee hij dreigde bleek een eigen verzinsel.

De man bedreigde de portier van het NOS-gebouw met een vuurwapen en wist zo het gebouw binnen te komen. Een schakeltechnicus begeleidde de man naar een lege studio. Daar werd hij enige tijd later door de politie overmeesterd. Het wapen dat hij bij zich had bleek nep te zijn.

Tarik eiste zendtijd in het 8-uurjournaal. In een brief die hij bij zich had dreigde hij met bonnen en een omvangrijke hack als zijn eisen niet ingewilligd zouden worden.

image

 

 

Brenno de Winter zei die zelfde avond in The Post Online niet te geloven dat het om een echte hacker ging. “Hackers hebben een hoge ethiek. Ze zouden nooit iemand een trauma aandoen door met een wapen te zwaaien en weten zelf heel goed hoe ze een podium moeten vinden. Daarbij geloven hackers niet in een ouderwets medium als televisie,” aldus de Winter.

Op het Mediapark zijn inmiddels strenge veiligheidsmaatregelen getroffen.

Hackers herkennen de indringer niet

Bekijk de berichtgeving van de gebeurtenissen

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...