Medisch boekingsplatform tegen no-shows haalt €8 miljoen groei-investering op

Dutch cloud cloudbeleid

Medisch boekingsplatform voor artsen en patiënten DOCTENA heeft 8 miljoen euro van particuliere investeerders opgehaald. Met dat geld gaat het bedrijf zijn Europese expansie versnellen.

Het initiatief biedt innovaties in de E-health. Het biedt een cloud agenda voor zowel artsen als patiënten. Het voorkomt bijvoorbeeld no-shows door meer regie en invloed in het beheer van zorg-afspraken. Daarnaast vergroot het de efficiëntie van medische praktijken zelf.

 

no-shows

Afspraken worden digitaal geboekt en helpt no-shows te verminderen tot 70%. Tijden die op het laatste
moment beschikbaar komen, kunnen middels een notificatie worden aangeboden aan patiënten die graag een snellere behandeling willen.

Meer dan 10.000 artsen gebruiken DOCTENA. Dit resulteert in maandelijks 1,5 miljoen zorg-afspraken. Het bedrijf is in zes landen actief: België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Volgens Rob Rasing, CEO Benelux verdwalen mensen regelmatig in de zorg. Vooral doordat afspraken bij de verschillende disciplines nog onvoldoende op elkaar zijn afgestemd. “Door een betere verbinding verschuift het huidige denken in kosten naar denken in resultaat voor de patiënt.”

 

De praktijk

Voor de zorgverlener is het tevens een unieke oplossing om
organisatorische druk binnen de praktijk te verlichten. De voordelen voor de medische praktijk zijn talrijk. Medewerkers besteden bijvoorbeeld minder tijd aan de telefoon. De praktijken ervaren een vermindering van de noshows. D systematische herinneringen helpen daarbij. De implementatie van een online agenda oplossing verhoogt de patiënttevredenheid en -retentie.

Het platform is onder andere gebaseerd op onderzoek. Daaruit  blijkt dat elke week tot 10% van de capaciteit van een
praktijk niet benut door no-shows. Dit is een niet te verwaarlozen verlies van de inkomsten voor praktijken.

Met de huidige technologische mogelijkheden kun je deze inefficiënties aanpakken.  Uiteindelijk is het de bedoeling om agenda’s van zorgverleners te verbinden. Doorverwijzen van patiënten en de coördinatie van zorgverlening worden zo aanzienlijk verbeterd.

Gerelateerde berichten...