Meet-vergadering met een muisklik vanaf nu via meet.new

Logo Google Eemshaven datacenter

Een Meet-vergadering starten met een muisklik. Via Google is dat nu mogelijk. Dat kan als je naar de webpagina meet.new gaat. Vanaf daar is het mogelijk meteen een vergadering te starten waarop anderen ook gemakkelijk kunnen inloggen.

Dat laatste kan door de optie ‘deelname-informatie kopiëren’ te kiezen. Deze dienst is ook gratis, net als Meet starten met een account Google.  Voorheen konden gratis gebruikers alleen meedoen met een Meet-vergadering als die was opgestart door een gebruiker met een betaald account van G Suite-account.

 

Videobeldienst

De videobeldienst Meet groeit sinds de uitbraak van de coronacrisis explosief. Momenteel zijn er zeker honderd miljoen dagelijkse gebruikers van het platform. Zo bleek begin april al dat dagelijks zeker 3 miljoen gebruikers erbij kwamen.  Sinds januari groeide het gebruik van die dienst met een factor dertig. De verwachting is dat deze trend zich voorlopig doorzet.

Toen de coronacrisis uitbrak maakte Google Meets al snel tijdelijk gratis via een app. Dat begon bij scholen en bedrijven, maar breidde al snel uit naar alle Google-gebruikers. Oorspronkelijk zou het tot 30 september gratis blijven. Wat er na die tijd gaat gebeuren met de url naar de Meets-vergaderling is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk hangt het af van het verloop van de pandemie en eventuele versoepeling van maatregelen rond thuiswerken.

Gerelateerde berichten...

X