Miljoen voor startup WordProof na winnen wedstrijd Europese Commissie

ketting met gekleurde schakels

De Nederlandse startup WordProof is als eerste geëindigd in de pan-Europese wedstrijd ‘Blockchains for social good’ van de Europese Commissie. Daarmee sleept het bedrijf een miljoen euro in de wacht.

Europa wil met deze wedstrijd de inzet van blockchain-technologie om maatschappelijke problemen op te lossen stimuleren. WordProof, opgericht in 2019, wist de 175 andere deelnemers uit heel Europa achter zich te laten.

Fraude

Uit wereldwijd CIGI-Ipsos-onderzoek blijkt dat het vertrouwen onder consumenten in het internet afneemt door onder meer fraude, fake nieuws en privacyproblemen.Het bedrijf wil met blockchain-technologie het vertrouwen in het internet terugbrengen.

Het bedrijf kreeg de afgelopen weken ook al een stimuleringssubsidie te hebben gekregen van tech-gigant Block.one van $50.000 en een lening van het Innovatiefonds Noord-Holland van €275.000. In Nederland was DePersGroepMedia (DPG) de eerste die de timestamp-technologie voor haar titel ‘Indebuurt’ inzette om haar artikelen te beschermen.

Samen met grote uitgeverijen en webshops moet door dit initiatief content beter beschermd worden en extra vertrouwen uit te stralen. Voor WordPress, waar 37% van alle websites wereldwijd mee is gebouwd, is er al een WordProof timestamp-plugin beschikbaar. Makers van eigen werk die bescherming zoeken kunnen wordproof.io gebruiken.

Normcommissie

Eerder dit jaar stelde de Europese normcommissie de ‘Blockchain and Distributed Ledger Technologies’ in. De richtlijn volgt zo veel mogelijk het werkprogramma van de mondiale blockchaincommissie. Hierbij kijkt de commissie specifiek naar wat nodig is om mondiale normen voor blockchain in Europa te implementeren.

De normcommissie ‘Blockchain’ volgt nauwgezet de standaardisatie van blockchain op Europees niveau. Die standaarden van CEN/CENELEC zouden dan uiteindelijk moeten leiden tot Europese wetgeving.

 

Gerelateerde berichten...

X