Mondai wordt de ontmoetingsplek voor AI bij de TU Delft

mondai

Mondai, het House of AI, opende officieel de deuren op de TU Delft Campus. In Mondai zullen wetenschap, onderwijs en innovatie op het gebied van AI samenkomen. Dit, aan de hand van een programmering van lezingen, workshops, hackathons en andere events. De doelgroep bestaat uit studenten, alumni, wetenschappers, professionals en geïnteresseerd publiek. Tevens is Mondai het eerste Convergence Square in Delft: waar de samenwerking tussen TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Erasmus MC rondom AI, data en digitalisatie plaatsvindt.

Laagdrempelige verbinding

Mondai is Japans voor ‘vraag’ of ‘probleem’. Het doel is om partijen op een laagdrempelige manier met elkaar te verbinden. En op die manier innovaties aan te jagen, economische kansen te verzilveren, en bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen en problemen. Denk bijvoorbeeld aan inspiratiesessies voor het mkb. Hierbij helpt men bedrijven en organisaties verder met hoe ze AI op een goede manier kunnen inzetten. Dit, om een project te realiseren of een vraag te beantwoorden.

Nieuwe ideeën

De TU Delft werkt daarnaast binnen de zogeheten Convergence nauw samen met de Erasmus Universiteit en het Erasmus MC op verschillende thema’s. Mondai biedt onderdak aan het Convergence Square. Dit is de ontmoetingsplek voor wetenschappers en andere partners die binnen de Convergence actief zijn. Voor het thema AI, data & digitalisering zijn hierbij ook Universiteit Leiden en LUMC aangesloten. Floris Italianer, directeur Convergence, zegt: “In tijden van Covid en post-Covid is het belangrijk om ook een goede ontmoetingsplek te hebben. Die creëren we nu met deze Convergence Square op de TU Delft Campus. Hier kunnen nieuwe ideeën en dwarsverbanden ontstaan. Op die manier creëren we samen nieuwe kansen en kunnen we als regio een leidende rol nemen op dit belangrijke thema.”

Activiteiten in Mondai

De activiteiten en programmering in Mondai zijn al van start gegaan: zo vond een AI Symposium plaats van Team Epoch, één van de DreamTeams, en zijn er regelmatig DeepDive-bijeenkomsten voor Human Centered AI. Voor het najaar staat onder andere een AI-inspiratiesessie voor het mkb gepland en de AI Convergence ‘Mixers’, waarin stakeholders uit bedrijfsleven en overheden worden samengebracht rond een bepaald thema. Ook de TU Delft AI Labs zullen hun maandelijkse bijeenkomsten in Mondai houden.

Gerelateerde berichten...

X