Nederlands bedrijfsleven investeert meer in cybersecurity

security met hangslot

Een op de vijf bedrijven in Nederland is minimaal een keer getroffen door cyberaanval tijdens de coronacrisis. Het Nederlands bedrijfsleven investeert intussen wel meer in cybersecurity. Dat blijkt uit onderzoek.

Die toename van investeringen geldt voor zeker een derde van de IT-beslissers. De investering in cybersecurity nam gemiddeld toe met 10 procent. Voor de wereldwijde pandemie reserveerde 17 procent van de organisaties meer dan 10 procent van het IT-budget voor cybersecurity. Inmiddels steeg dit naar bijna een kwart (24%).

Een derde van de IT-beslissers verwacht ook in 2021 meer te investeren in het verhogen van de digitale weerbaarheid. Deze trend laat zien dat organisaties steeds beter doordrongen zijn van de cyberrisico’s en het belang van cybersecurity.

Pandemie maakt doelwit

Eerdere onderzoeken toonden al aan dat cybercriminelen de coronacrisis veelvuldig aangrepen om hun slag te slaan. Bijna twee derde van de IT-beslissers (65%) geeft dan ook aan dat er tijdens de pandemie meer aandacht is voor cybersecurity-risico’s. Toch heeft maar liefst één op de vijf van de Nederlandse bedrijven te maken met een cyberaanval. Bij 13 procent was dat één enkele cyberaanval, bij 8 procent zelfs meerdere aanvallen. Opvallend is dat 15 procent niet weet of de organisatie slachtoffer is geworden van cybercrime.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X