Nieuw securityboek over leiderschap in het digitale veiligheidsdomein

Er bestaan al veel boeken over security, de techniek erachter en de raamwerken eromheen. Maar nu is er eindelijk een securityboek dat aspecten behandelt als leiderschap, strategie, mens en geld. Het boek is een rijke samensmelting van 45 jaar ervaring in het vakgebied, 400 organisatie-inzichten en 300 literatuurbronnen.

De auteurs – Yuri Bobbert en Mark Butterhoff – behandelen hun ervaringen uit de praktijk. Daarbij bieden ze ook inkijkjes in sectoren zoals de vliegtuigindustrie, automobiel, het leger en de sport. Tot in detail beschrijven ze hun vergaarde inzichten, die zonder meer van kritische toegevoegde waarde zijn voor het succes van security.

In zes secties beschrijven Bobbert en Butterhoff dertig wegen naar succes. Deze worden in het nieuwe securityboek samengevat in twaalf essentiële manieren om de stille vijand te bestrijden. Elke organisatie – klein en groot qua formaat en portemonnee – kan deze twaalf manieren direct toepassen.

Met Leading in Digital Security – Twelve ways to combat the silent enemy, nemen de auteurs de mystiek die nog altijd rond Cyber hangt, weg.

Interview

Onze redacteur Ed Lute had vorig jaar een interview met Bobbert, vlak voor zijn nieuwe avontuur bij de cybersecurity specialist ON2IT, of zoals ze zichzelf typeren: zero trust innovators.

De palmares van Bobbert vormen een indrukwekkende lijst. Nadat zijn eigen bedrijf B-ABLE opging in DPA in 2014, werkte Bobbert achtereenvolgens als CISO bij het UWV, Nationale Nederlanden en nu dus bij ON2IT.

Naast deze veeleisende functies doceert en leidt hij aan de Antwerp Management School van de Universiteit Antwerpen de Information Risk, Security en Assurance master. Hij begeleidt zijn studenten – veelal mensen die als CIO, CISO of consultant werkzaam zijn – met verschillende (promotie)onderzoeken. Ook is Bobbert (co-)auteur van diverse boeken over cybersecurity.

 

Gerelateerde berichten...

X