Nederlandse ‘as a service’ markt telt ruim 600 bedrijven

Uit onderzoek naar de ‘as a service markt´ in Nederland blijkt, dat deze markt op dit moment tussen 600 en 800 ‘as a Service’ ICT-dienstverleners telt. Iets meer dan 120 bedrijven houden zich bezig met Backup & Recovery services, dat is daarmee de grootste groep. Op de tweede plaats staan die bedrijven die virtual private servers leveren als een service. De groepen die telefonie als een service en ERP-als service leveren vormen de twee kleinste categorieën. Slechts iets meer dan 30 ICT-dienstverleners houdt zich daarmee bezig. De dienst die het vaakst wordt afgenomen in de vorm van een ‘as a service’-oplossing is overigens online workspace.

De onderzochte bedrijven bieden hun dienstverlening aan in de volgende verhouding van service-modellen: IaaS 18%, PaaS 5%, SaaS 74%, overig 3%. Het onderzoek maakt duidelijk dat er vooral ondernemingen actief zijn in de ‘as a service’-branche die ouder zijn dan 10 jaar, 52 procent van de ondernemingen slaagde erin de omslag te maken naar dit nieuwe model. 78% is ouder dan 5 jaar, 16% bestaat tussen de één en vijf jaar en slechts één procent is jonger dan een jaar.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Voiss Research. De resultaten zijn gebaseerd op meer dan 2000 onderzochte bedrijfsprofielen, van ondernemingen die gevestigd en actief zijn in Nederland.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...