Nederlandse werkgever faciliteert niet in thuiswerken

Slechts 9% van de werknemers in Nederland krijgt voor thuiswerken alles wat nodig is door de werkgever vergoed. Een kleine 40% moet zelf alles aanschaffen en regelen om goed buiten kantoor te kunnen werken. Bijna een kwart krijgt een deel van de kosten vergoed. Dat blijkt uit onderzoek van Epson onder 500 medewerkers van diverse Nederlandse bedrijven.

De houding van de werkgevers is niet in lijn met de wet. Die stelt dat bij thuiswerken een goede werkplek nodig is en dat de werkgever hiervoor moet zorgen. Volgens de wet zijn faciliteiten voor thuiswerken onder meer een goede stoel, tafel, de juiste verlichting, computers en beeldschermen.

Maar de wet en de werkelijkheid blijken nogal van elkaar te verschillen. Uit het onderzoek bleek bijvoorbeeld dat 53% van de ondervraagden de laptop of desktop om thuis te werken zelf heeft betaald. Daarbij is 61% van de printers die thuis voor het werk gebruikt worden, betaald door de werknemer zelf. Een goede bureaustoel (6 procent) of een bureau (3 procent) worden het minst vaak vergoed door de werkgever.

Eenmalige investering

“Printen is tegenwoordig een stuk goedkoper dan veel mensen beseffen,” stelt Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland. “Het is voor werkgevers een eenmalige, geringe investering en ook de kosten op de langere termijn zijn goed te beheersen.”

 

X