Nieuw kennisplatform informeert digitaal werkend Nederland

jonge werknemer ict digitaal vaardig

Digitale Wereld is een nieuw onafhankelijk kennisplatform voor digitaal werkend Nederland. Het gaat deze week van start. Het platform informeert over alle trends en ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement, data, cybersecurity en de nieuwste tools en apps.

Je kunt informatie delen via blogs, dashboards, podcasts en video’s. De detacheringsorganisaties Breinstein en Trainee.nl zijn de initiatiefnemers.

Kennis delen

Het kennisplatform biedt informatie over onderwerpen, zoals informatiemanagement, business analytics, data science, cyber security en tools en apps. Digitale criminaliteit is een van de grootste bedreigingen en dat geldt ook voor de topics op het kennisplatform. Op het moment is ook het thema veilig thuiswerken erg actueel. Er is momenteel ook veel aandacht voor nieuwe tools en apps.

Young professionals van de initiatiefnemende detacheringsbedrijven helpen mee door hun kennis via het platform met digitale transformaties te delen. Jaarlijks worden meer dan 120 talenten met een bachelor- of masterdiploma opgeleid tot professional binnen het werkveld van informatiemanagement, data én cybersecurity.

Platform

Uit onderzoek bleek vorig jaar al dat het fenomeen platform erg in opkomst is. Van de Nederlanders van 12 jaar of ouder maakte in 2019 58 procent gebruik van online platforms. Het gaat vooral om goederen of diensten te bestellen of uit te wisselen. Het vaakst bestelden mensen maaltijden. Ook kochten ze vaak tweedehands goederen of boekten een accommodatie via zo’n online platform.

De cijfers komen van het CBS uit het onderzoek ICT-gebruik van huishoudens en personen 2019.  Er zijn  nog geen cijfers voor de eerste maanden van 2020.

Gerelateerde berichten...

X