Tekst-naar-beeld generatief AI-model nu ook voor zakelijk gebruik

Tekst-naar-beeld generatief AI-model nu ook voor zakelijk gebruik

Je maakt een rapport en zoekt daar mooie afbeeldingen bij. Vroeger was je beperkt tot zelf maken of lang zoeken uit een verzameling licentieerbaar materiaal. Nu kun je je wenden tot  AI-gegenereerde afbeeldingen voor zakelijk gebruik. Dit systeem voor tekst-naar-beeld is pas op de markt.

ImageAI is een samenwerking van Shutterstock en Databricks. De toepassing genereert fotorealistische afbeeldingen met een hoge resolutie voor commercieel gebruik. Het model is getraind op de Shutterstock-collectie. Het beeldgeneratiemodel komt van het Databricks Data Intelligence Platform met Mosaic AI tooling.

Tot nu toe moest je zoeken in AI-modellen die waren getraind op data die eigenlijk beter passen bij privégebruik. En dan nog zijn de modellen lang niet altijd geïntegreerd in bedrijfsapplicaties, dus zonder de noodzakelijke data governance en observeerbaarheid. De makers van dit tekst-naar-beeld systeem geloven dat bedrijven controle kunnen en moeten hebben in de bouw van aangepaste generatieve AI-modellen op basis van hun eigen data.

Aanpasbaar

Het systeem is aanpasbaar aan unieke zakelijke vereisten. Binnen enkele seconden kunnen organisaties een hoogwaardige nieuwe afbeelding genereren die voldoet aan hun unieke vereisten. In de toekomst kunnen organisaties het model verfijnen met hun huisstijl door gebruik te maken van Databricks Mosaic AI Model Training om beelden te genereren die uniek zijn voor de look & feel van hun bedrijf.

Aimee Egan, Chief Enterprise Officer bij Shutterstock. “Of het nu gaat om marketing, design of productbehoeften, ImageAI creëert betrouwbare visuals voor bedrijven. Het biedt ongeëvenaarde maatwerkopties en veiligheid voor zakelijk gebruik, en klanten kunnen worden beschermd door middel van vrijwaring van Shutterstock. Het is een belangrijke stap voorwaarts in de integratie van AI in contentcreatie.”

Lees ook