Nieuwe Datacenter Gids met een overzicht van datacenters in Nederland

data databescherming persoonsgegevens ChatGPT

Dutch Data Center Association (DDA) publiceert vandaag de vernieuwde Datacenter Gids 2017. De gids is bedoeld om bedrijven te ondersteunen in de keuze voor een datacenter.

Steeds meer bedrijven en organisaties brengen hun IT-infrastructuur onder in een datacenter. Zij behouden op deze manier de controle over hun IT. Tegelijkertijd kunnen zij zich volledig focussen op het verwezenlijken van hun zakelijke doelstellingen.

 

Transformeren

Met het toenemend belang om digitaal te transformeren is het essentieel om een stevig digitaal fundament te hebben. Dat brengt steeds meer bedrijven en organisaties ertoe hun IT-infrastructuur onder te brengen in een datacenter.

Zij behouden op deze manier de controle over hun IT, terwijl ze zich tegelijkertijd volledig kunnen focussen op het verwezenlijken van hun zakelijke doelstellingen.

 

Datacenters digitale hart van elke stad

Nederland is het meest verbonden land ter wereld. Stijn Grove, directeur Dutch Data Center Association: “Internationaal gezien staat Amsterdam al decennia lang bekend als digitaal knooppunt. Een interessante ontwikkeling die we nu zien is dat met name regionale datacenters er de afgelopen jaren in zijn geslaagd om goed op de toenemende vraag naar IT-outsourcing in te spelen. Dat is ontzettend belangrijk voor de regionale economie. IT zorgt immers voor groei en innovatie.”

Dit zien we duidelijk terug in de jaarlijkse datacenter groei van 15% die gestaag doorgaat. Voor Amsterdam was dit zelfs 30% in 2016. De reden voor deze groei is simpel. Met de rap toenemende digitalisering wordt het voor organisaties steeds moeilijker en risicovoller om zelf hun IT te beheren.

Zij kiezen er daarom steeds vaker voor om dit uit te besteden aan een datacenter. Dezen faciliteit is speciaal ontworpen voor optimale koeling, connectiviteit en beveiliging. Zo kun je een veilig en goed werkend IT beheer garanderen.

 

Verschillen

Toch bestaan er wezenlijke verschillen tussen datacenters, ook al zijn deze op het eerste oog niet zichtbaar. Want hoewel datacenters vanaf de buitenkant generiek ogen, bestaat er veel variatie in de digitale ecosystemen binnen.

Zo’n ecosysteem is een verzameling van onder andere content delivery networks, cloud connectors en de verschillende exchanges. Afhankelijk van de behoeften van een organisatie kan het ecosysteem van het ene datacenter meer voordelen bieden dan de ander.

 

Tweede editie

Met de Datacenter Gids 2017 beoogt de Dutch Data Center Association om partijen te ondersteunen in de keuze voor een datacenter. Deze tweede editie biedt een up-to-date overzicht van de Nederlandse datacenters. Tevens biedt de gids een handboek en naslagwerk voor nadere informatie rond datacenters.

 

Gerelateerde berichten...

X