2min Security

Gewoon doorwerken met beschermlaag tegen cybercrime

Gewoon doorwerken met beschermlaag tegen cybercrime

De ‘New School of Cyber Defense’ moet DE nieuwe beschermlaag worden van bedrijven tegen cybercrime. Dat is althans het plan van HP, het bedrijf achter een nieuwe initiatief, dat onlangs werd gepresenteerd. Ontwikkeld samen met Securonix, moet de nieuwe lijn producten interacties tussen gebruikers, applicaties en data zo beschermen dat bedrijven en organisaties veilig kunnen doorwerken, groeien en initiatieven ontwikkelen, zonder veel van de beveiliging te merken.

De nieuwe benadering maakt gebruik van gedragsanalyses en cloud toegangsbeveiliging. Of een app er wel of niet in mag gaat afhangen van een reputatie-analyse. Verder is er kennisdeling omtrent contextuele dreigingen en instant reacties op incidenten.

“De ouderwetse benadering van cyber security benadrukt beveiliging van de buitenkant. Vanwege de huidige data-gedreven organisaties gaat security tegenwoordig echter veel verder dan die vier muren. Organisaties moeten beschermd worden tegen cyberdreigingen ongeacht waar die zich bevinden.” Dit stelt Art Gilliland, Senior Vice President en General Manager van HP Security, in navolging van de eerder door ICT/Magazine geïnterviewde securitybaas Al Kinney. “We moeten nieuwe denkmethodes omarmen die verder gaan dan enkel de beveiliging van de infrastructuur. De interacties tussen data, applicaties en gebruikers die gezamenlijk de motor zijn van organisaties en versnelde groei moet je in zijn geheel beschermen.”

In de nieuwe security-benadering wordt ‘ de interne vijand’ daarom getraceerd en geïdentificeerd, zonder dat het gebruikersgemak wordt aangetast. Gedragsdata, gegenereerd door gebruikers in een breder netwerk delen zowel kennis als gebeurtenissen. Zelfs de meest complexe dreigingen worden zo snel gedetecteerd en buiten werking gesteld.