2min Security

Campagne Alert Online dit keer op het werk

Campagne Alert Online dit keer op het werk

Digitaal verantwoord, en dus veilig ondernemen. Dat is dit jaar het thema van de jaarlijkse campagne Alert Online. De activiteiten vinden plaats tussen 26 oktober en 6 november. Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie gaf het startschot.

Alert Online is een initiatief van meer dan 120 organisaties in de wetenschap, overheid en bedrijven. Dit jaar geeft de campagne voorlichting over cyberveiligheid op het werk. Het voornaamste doel is stimuleren dat werknemers zowel op hun werk als thuis zich bewust zijn van de gevaren van cybercrime en er alles dat in hun macht ligt aan doen om aanvallen te voorkomen.

Alert Online meldde in 2014 al in een onderzoek dat als cyberveiligheid op het werk goed is, werknemers ook thuis veiliger internetten.

Wat is er te doen?

Tijdens de campagneweek kan iedereen bijvoorbeeld testen of de computer ongemerkt wordt ingezet voor criminele activiteiten via een botnet: een netwerk van computers dat door een cybercrimineel wordt aangestuurd, bijvoorbeeld voor een DDos-aanval. Diverse bedrijven houden informatiesessies voor eigen medewerkers.

Verder houdt DINL dinsdag 27 oktober een gratis toegankelijke Cybersecurity Conferentie in Den Haag: Holland Strikes Back

Vrijdag 30 oktober is er een themamiddag in Amersfoort voor de gezondheidssector over privacy, cloud en encryptie: DARQA ICT Security en privacy

Lees het hele programma.