1 min Security

Extra financiering EZK voor cyberweerbaarheid

Extra financiering EZK voor cyberweerbaarheid

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de Europese Commissie stellen bijna een miljoen euro beschikbaar voor Nederlandse mkb’ers en onderzoekers die projecten starten rond cyberweerbaarheid.

De financiering is beschikbaar via de Cybersecurity Innovation Fund-regeling (CIF-NL). Aanvragen kan tussen 2 oktober en 2 november 2023 via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Sleutelrol

Nederlandse mkb’ers spelen een sleutelrol in de opbouw van een veilige cyberinfrastructuur. De CIF-NL-regeling biedt deze bedrijven extra ondersteuning. De financiering richt zich vooral op projecten die bijdragen aan automatisering van bestaande cyberbeveiligingsoplossingen en cyberweerbaarheid, behoud en scholing van personeel, veilig en privacy vriendelijk delen van data en nieuwe kleinschalige cybersecurity-oplossingen ontwikkelen of opschalen.

NEXIS is onderdeel van het nieuwe EU-brede netwerk van 27 nationale loketten, aangestuurd door het European Cybersecurity Competence Centre (ECCC). NEXIS heeft als doel om kennisuitwisseling en innovatie op het gebied van cyberweerbaarheid binnen Nederland en Europa te stimuleren. NEXIS is in opdracht van het ministerie van EZK opgericht en wordt mede gefinancierd door de EU.

Lees ook:
  • Over de stroomversnelling van AI, de keerzijde van technologische innovaties en de toekomst van AI
  • Hoe voorkom je dat jouw organisatie slachtoffer wordt van ransomware?