1 min Security

Gegevens leden omroep Max op straat door hack

Gegevens leden omroep Max op straat door hack

Leden van de website van Omroep Max kregen eind vorige week een waarschuwing dat ze er goed aan deden hun wachtwoord onmiddellijk aan te passen. Dat bevestigde de omroep zondag  tegenover dagblad de Stentor.

Via een hack bij een externe ontwikkelaar werden zowel de logingegevens als e-mailadressen van de leden gestolen. Max waarschuwt vooral leden die een wachtwoord gebruiken voor meerdere soorten accounts.

Volgens de omroep zijn er nog geen gevoelige gegevens ontvreemd. Verder waren de gegevens versleuteld waardoor ze waarschijnlijk niet bruikbaar zijn. De omroep neemt echter liever het zekere voor het onzekere.

Behalve de geuite waarschuwing is de omroep bezig zijn beveiligingsprotocollen na te kijken en worden ze waar nodig aangepast. De externe leveranciers kunnen op een gesprek rekenen zodat dergelijke hacks in het vervolg (haast) niet meer zullen voorkomen.

In januari van dit jaar gebeurde overigens het omgekeerde Omroep Max bracht toen zelf een datalek aan het licht bij een aantal ziekenhuizen.