2min Security

Het is een mythe om te geloven dat Mac-gebruikers niet kwetsbaar zijn

Het is een mythe om te geloven dat Mac-gebruikers niet kwetsbaar zijn

Met de toename van grote bedreigingen gericht op Mac’s/Apple computers, is het belangrijk dat Mac-gebruikers onderkennen dat ze ook gevaar lopen en voorzorgsmaatregelen moeten nemen. “Het negeren van deze bedreigingen zou naïef en gevaarlijk zijn”, zegt CTO Arne Uppheim van het beveiligingsbedrijf Norman.

Daar virussen en malware een zeer reële bedreiging voor Mac-gebruikers zijn geworden, lanceert het Noorse beveiligingsbedrijf Norman een beveiligingsoplossing voor Mac om Mac-gebruikers te beschermen tegen internetbedreigingen. Norman’s beveiligingsoplossing voor Mac beschermt niet alleen tegen malware in bestanden en downloads, maar biedt ook bescherming tegen schadelijke e-mails alsook actieve bescherming tegen bedreigingen tijdens het surfen op het web. Het geeft Mac-gebruikers een volledige bescherming tegen bedreigingen beter dan ooit tevoren. De oplossing is zeer effectief tegen moderne bedreigingen, zeer snel en gebruikt weinig systeembronnen.

Vals gevoel van veiligheid
Een enquête uitgevoerd door Norstat in 2013 namens Norman toonde aan dat 44% van degenen zonder enige beveiligingsoplossing op hun computers, zeggen dat dit te wijten is aan het hebben van een Mac en dus geen bescherming nodig hebben.

Hoewel het waar is dat Mac-gebruikers niet eerder zo werden blootgesteld, is dit onlangs drastisch veranderd, geheel in lijn met een groter marktaandeel voor Apple-producten. Mac Flashback is een voorbeeld van malware dat maar liefst 1% van alle Mac’s heeft besmet. Onlangs waren er een aantal andere voorbeelden waarbij malware gegevens verkreeg, of de computer van een gebruiker verdacht maakte. Ook Apple zelf heeft onlangs bevestigd dat een serieus lek in de beveiliging is gebruikt om Mac-gebruikers te infecteren.

De meeste bedreigingen zijn tegenwoordig cybercriminaliteit voor financieel gewin en met de groei van Apple Mac-gebruikers zijn ze een steeds aantrekkelijkere doelgroep voor deze criminelen. Terwijl Windows-gebruikers zich meer bewust zijn van de bedreigingen, zijn er helaas dat veel Mac-gebruikers die nog steeds denken dat ze veilig zijn tegen malware en hun apparaten dus niet beschermen, met als gevolg dat ze nog kwetsbaarder zijn.

Belangrijkste kenmerken Norman Antivirus for Mac:
•        Bescherming tegen onveilige websites
•        Bescherming, blokkering en verwijder-tools
•        Automatische updates
•        Geheugensticks (USB) scannen
•        Laag brongebruik
•        Nederlandstalige ondersteuning