1 min Security

Kickstarterproject HyperLink lekt privégegevens van meer dan 200 Nederlanders

Wie afgelopen zomer geld heeft gestoken in het populaire Kickstarterproject HyperLink, loopt de kans dat privégegevens die je hebt ingevoerd zijn gelekt. HyperLink is een goedkoper alternatief voor een stalen horlogeband voor de Apple Watch. Wat betreft Nederland gaat het om de gegevens van zo’n 200 mensen.

Verslaggever Rachid Finge van de NOS zag dat de gegevens van zo’n 200 Nederlanders in een spreadsheet online zijn gezet. Hij meldde het voorval meteen via Twitter.

Het gaat om de naam, adres, e-mail en telefoonnummer van de Kickstarter-sympathisanten. Er zijn geen wachtwoorden of  creditcardgegevens online gezet.

De gegevens van het HyperLinkproject zijn gelekt via een formulier waarmee klanten hun eigen trackingcode konden opzoeken. Via die zoekactie was het eenvoudig om de hele lijst met alle trackingcodes en privégegevens in te zien. Het gewraakte spreadsheet is inmiddels offline.

Deze zomer was de Kickstartercampagne van de HyperLink een hit omdat het een goedkoop alternatief €87,- ($99,-) bood voor de dure stalen schakelarmband voor de SmartWatch van Apple die €499,- kost.