1 min Leiderschap

Maarten Hillenaar terug bij PBLQ

Maarten Hillenaar terug bij PBLQ

De eerste CIO van de Rijksoverheid, mr. M.W.I. (Maarten) Hillenaar (1958) keert na een periode van vijf jaar terug naar PBLQ als principal consultant.

Maarten Hillenaar begon in 2009 als directeur Informatiseringsbeleid Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Als Chief Information Officer van de Rijksoverheid moest hij ervoor zorgen dat informatie en ICT beter worden ingezet in de primaire en ondersteunende processen van de Rijksdienst. Speerpunten in zijn beleid waren de vergroting van de samenwerking op ICT-gebied tussen ministeries, het werken vanuit één I-strategie, de betrokkenheid van het topmanagement en het realiseren van een robuuste informatie-infrastructuur, waarvan het terugdringen van het aantal rekencentra onderdeel is.

Hillenaar studeerde rechten en bestuurskunde en begon zijn carrière bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) waar hij hoofd Informatiebeleid was. Daarna werd hij (algemeen) directeur bij PinkRoccade. Zijn volgende stap bracht hem bij Het Expertise Centrum (nu PBLQ HEC).