2min Security

McAfee wil president van de VS worden

McAfee wil president van de VS worden

Software-ontwikkelaar John McAfee is in de race voor het Amerikaanse presidentschap in 2016. Dat maakte het antivirus-tycoon dinsdag bekend. Zijn kandidatuur staat vooral in het teken van privacy. McAfee doet met zijn eigen, nog op te richten politieke partij, Cyber Party, mee. De nog op te richten partij heeft al wel een campagne-website .

McAfee’s doet vooral een gooi naar het Amerikaanse presidentschap vanwege de grote problemen die de huidige regering heeft met privacy, zowel van burgers als van het bedrijfsleven. “We hebben zoveel privacy opgeven in ruil voor de illusie van veiligheid en vrijheid, dat we niets meer over hebben”, stelt McAfee.

De excentrieke multimiljonair schat zijn kansen hoog in. Hij noemt daarbij vooral zijn grote schare volgers en supporters op het web.

Kleurrijk

De 70-jarige McAfee is al 20 jaar niet meer verbonden aan het antivirusbedrijf dat zijn naam draagt. Hij leidt al jaren een kleurrijk miljonairsleven. Vorige maand nog werd hij gearresteeerd in Tennessee vanwege rijden onder invloed. In 2012 werd hij vastgehouden in Guatemala omdat hij ervan werd verdacht dat land illegaal binnen te willen komen. De ex-softwareontwikkelaar wilde de politie in Belize ontwijken die hem vragen wilde stellen over de dood van zijn buurman. Een paar weken laten werd hij uitgezet naar de VS. Overigens was hij nooit verdachte. McAfee’s blog is sinds die tijd wel razend populair.