Minister Kamp opent Dutch Technology Week

Minister Kamp opent Dutch Technology Week

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft maandagochtend 19 mei in Eindhoven de Dutch Technology Week (DTW) geopend. Het thema van deze derde editie is ‘Week of Wonders’. Brainport Regio Eindhoven staat komende week met ruim veertig evenementen bol van de techniek. High tech bedrijven in Brainport zetten hun deuren open voor het publiek. Professionals, scholieren, studenten en technologieliefhebbers kunnen zich verwonderen over technologische hoogstandjes en actief deelnemen aan workshops.

Kamp hield zijn openingstoespraak op een symbolische plek; De Lichttoren waar ooit Philips zijn gloeilampen produceerde. “Eindhoven vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit”, loofde de bewindsman. “Ik stel de stad en zijn omgeving graag als voorbeeld aan andere regio’s om te laten zien wat je met enthousiasme en inventiviteit kunt bereiken.”

Volgens de minister is Brainport Regio Eindhoven het toonbeeld van innovatie, gedreven door samenwerking. “Innovatie helpt ons te reageren op veranderingen. Mensen leven langer, fossiele energiebronnen raken uitgeput, de zeespiegel gaat stijgen. Dankzij onze expertise kunnen we deze maatschappelijke uitdagingen aanpakken.”

Tijdens de openingsbijeenkomst Smart meets Smart kwamen na Kamp ook Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven en voorzitter Stichting Brainport, Rutger Bregman, historicus en columnist, Ruud van Dusschoten, ING-directeur Grootbedrijf & Instellingen en Maarten van Andel, general manager PANalytical, aan het woord. Allen benadrukten dat techniek niet zozeer over moertjes en schroefjes gaat, maar over beleving, inspiratie en creativiteit.

De DTW wil deze boodschap komende dagen uitdragen en het grote publiek laten zien waarom Brainport Regio Eindhoven een van de slimste regio’s ter wereld is. En bezoekers, met name jongeren, verleiden om te kiezen voor techniek. Dat zal gebeuren met tal van boeiende, vermakelijke en leerzame activiteiten. Een van de hoogtepunten tijdens de jaarlijkse DTW is de High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 24 mei. Toptechnologiebedrijven uit Brainport Regio Eindhoven, maar ook Delft, Twente en Drachten, openen dan hun deuren. Waar deze normaal gesloten blijven voor het grote publiek mogen bezoekers deze dag een kijkje nemen in de keuken van ruim 150 hightechbedrijven. De dag zit vol met verrassende ontdekkingen voor iedereen.