2min Security

Overheid ziet beveiliging van digitale informatiestromen als grootste uitdaging

Overheid ziet beveiliging van digitale informatiestromen als grootste uitdaging

Beveiliging van digitale informatiestromen staat bij de Nederlandse overheid hoog op de agenda. 30 procent van de IT-professionals, werkzaam bij de centrale en lokale overheid, noemt dit als de grootste uitdaging voor dit jaar. Dat blijkt uit onderzoek van integratiespecialist Enable-U onder 200 respondenten uit de publieke sector. Het onderzoek is uitgevoerd in aanloop naar Enable-Universe, het congres over de toekomst van de digitale overheid. Naast beveiliging is ook het verbeteren van de digitale klantervaring een aandachtspunt. 17 procent van de respondenten vindt dit de belangrijkste uitdaging. Op de derde plek staat het beter kunnen beheersen van IT-projecten (13%).

Frank Arts, oprichter en directeur van Enable-U: “De overheid staat voor een behoorlijke uitdaging: in 2017 moet de burger volledig digitaal zaken kunnen doen met de Nederlandse overheid. Dit betekent onherroepelijk dat steeds meer waardevolle informatie via het internet gedeeld gaat worden, niet alleen richting de burger, maar ook binnen samenwerkingsketens van gemeenten, uitvoeringsorganisaties en landelijke voorzieningen. Dit moet structureel en goed beveiligd worden, aangezien het in vrijwel alle gevallen om privacygevoelige informatie gaat. Overheden doen er dus goed aan om na te denken over een generieke beveiligingsaanpak van interne en externe koppelingen tussen systemen. Gelukkig zijn er goede voorbeelden beschikbaar waardoor gemeenten niet telkens het wiel opnieuw hoeven uit te vinden.”

Enable-U heeft als missie om de Nederlandse overheid de beste digitale overheid ter wereld te maken. Diverse overheidsorganisaties in Nederland, variërend van gemeenten en provincies tot landelijke overheidsinstellingen, worden door Enable-U ondersteund bij het oplossen van integratievraagstukken. Door te zorgen voor slimme koppelingen en goed beveiligde informatiestromen helpt Enable-U overheden om de dienstverlening voor burgers te verbeteren. Enable-U onderscheidt zich door haar specifieke integratiekennis en samenwerking met innovatieve partners. Dit zorgt ervoor dat alle overheden kunnen profiteren van een breed scala aan diensten, oplossingen, advies en kennis op het gebied van geïntegreerde digitale informatiestromen. Ruim 200 overheidsorganisaties in Nederland waaronder het Kadaster, CIBG en RDW kozen al voor Enable-U.

 

Enable-U werkt met de meest geavanceerde software en is in 2015 door CA Technologies uitgeroepen tot meest innovatieve partner wereldwijd, dankzij het effectief inzetten van haar beveiligde API-gateways binnen de overheidssector.