De subsidieregeling Cyberweerbaarheid gaat per september weer van start. De regeling is voor cyberweerbaarheidsprojecten van samenwerkende organisaties. Tussen 1 september en 16 oktober kunnen organisaties plannen indienen.
Demissionair minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat kondigde deze week aan dat de regeling verder zou gaan. Hiermee wordt het makkelijker voor privaat-publieke samenwerkingsverbanden om plannen uit te voeren die op een duurzame wijze de digitale weerbaarheid tegen cyberaanvallen vergroten binnen branches, sectoren en regio’s. De subsidieregeling ‘Versterking cyberweerbaarheid’ stimuleert bedrijven in niet-vitale sectoren om samen te werken op het gebied van cyberweerbaarheid.
Het gaat dit jaar om een bedrag van 800.000 euro voor de beste projectplannen die cyberweerbaarheid van bedrijven verhogen. De maximale ondersteuning per project bedraagt 200.000 euro. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) draagt zorg voor de uitvoering ervan.
De subsidieregeling moet de oprichting van nieuwe cyberweerbaarheidsnetwerken bevorderen en bestaande netwerken ondersteunen. Ondernemers werken samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid van bedrijven, zowel binnen als tussen niet-vitale branches, sectoren en regio’s.
De eerste subsidieronde in 2018 leverde 31 samenwerkingsprojecten op die met geld uit deze regeling succesvolle projecten konden opzetten. De bedoeling is om dit jaar een vergelijkbaar resultaat te bereiken.
Lees ook:
- Cybersecuritybeeld Nederland 2023 voor ondernemers
- Hoe beheers je bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid in het digitale tijdperk?