2min Security

This Facebook message will selfdestruct in…

This Facebook message will selfdestruct in…

Als de geruchten op op Twitter kloppen, krijgt Facebook Messenger binnenkort de mogelijkheid gestuurde berichten na een ingestelde tijd automatisch te verwijderen. Ook een functie voor ‘secret chat’, zoals in het privacyvriendelijke Telegram, zou in een van de komende updates worden uitgerold.

Volgens VentureBeat en iOSAppChanges, die het in een tweet naar buiten brachten, is dat te zien aan de jongste update van het chatprogramma. De code die de functie om de verdwijnende Facebook message in werking kan zetten zit al wel in de huidige software, maar hij is nog niet geactiveerd. Volgens beide bronnen zou de ‘secret chatfunctie’ als sinds april zijn ingebouwd, maar dan gestald in een soort achterkamertje. Ook van deze functie is niet bekend wanneer die actief wordt, zeker ook omdat Facebook zelf geen commentaar geeft.
Wat betreft de verdwijnende berichten is het de bedoeling dat gebruikers de tijd kunnen instellen dat een verzonden bericht gewist moet worden. Als het zover is kan de ontvanger ze niet meer zien. De tijd kun je instellen van 15 minuten tot een dag.

Facebook is zeker niet de eerste die met een sinds Mission Impossible zo populaire mogelijkheid voor een selfdestructbericht komt. Het bedrijf volgt hiermee andere chatapps als Telegram, Confide en Snapchat. Deze laatste heeft al langer de functie dat foto’s voor een paar seconden of een beperkte tijd aan de ontvangers toont.