Verenigde Naties selecteren CloudVPS voor hosting

De Nederlandse cloud provider CloudVPS is door de Verenigde Naties geselecteerd als cloud provider. Na het succesvol opleveren en hosten van cloud servers voor de webapplicaties van UN-HABITAT en de UN Industrial Development Organization heeft CloudVPS in januari dit jaar ook een cluster voor het UN Environment Programme opgeleverd.

UN-HABITAT
In september 2013 werd CloudVPS voor het eerst benaderd met een request for proposal voor het United Nations Environment Programme. Er moest  op korte  termijn een Europese mirror site worden opgeleverd voor een aantal publieke sites en intranet sites voor UNEP (de VN-vestiging in Nairobi). “CloudVPS was in staat om snel te reageren, zowel op onze Request For Proposal als met het configureren van de geselecteerde clusters. Bovendien voldeden ze aan onze strikte regelgeving met betrekking tot veiligheid en privacy,” zegt Kamal Naim, hoofd ICT van UN-HABITAT in Nairobi, Kenia.

UNIDO
Vervolgens werd CloudVPS ingeschakeld door UNIDO (United Nations Industrial Development Organization), die op zoek was naar een hosting partner voor zijn web applicaties. “We kozen voor CloudVPS omdat zij ons een flexibel en kosteneffectief platform konden bieden. Het setup-proces verliep erg soepel. Onze eerste ervaringen met CloudVPS bevestigen dat wij de juistekeuze hebben gemaakt,” stelt Stefan Kratzsch, Industrial Development Officer Investment and Technology Unit (ITU) voor UNIDO in Wenen, Oostenrijk.

UNEP
Na het welslagen van deze eerste twee opdrachten werd CloudVPS in december 2013 wederom benaderd door de VN. Ditmaal door UNEP (United Nations Environment Programme), voor de hosting van een aantal belangrijke websites. Ook deze opdracht werd door CloudVPS gewonnen en in januari 2014 werd er voor deze afdeling een cluster opgeleverd. CloudVPS CEO Lennard Zwart is erg tevreden over de samenwerking: “Wij verwelkomen de VN als klant en kijken uit naar een goede langetermijnrelatie met de organisatie.”