1 min Leiderschap

Volume servermarkt groeide, omzet daalde

Volume servermarkt groeide, omzet daalde

Onderzoeksbureau Gartner maakt bekend dat de servermarkt in 2013 met iets meer dan twee procent groeide. De omzet daalde echter met 4,5 procent.

Het verschil tussen volumegroei en omzet was in het laatste kwartaal van 2013 het grootst. Wereldwijd steeg het aan verkochte servers met 3,2 procent in vergelijking met het jaar ervoor, terwijl dat een omzetniveau representeerde dat 6,6 procent lager was dan in 2012.
Splitsen we de cijfers uit naar regio’s, dan valt op dat de markt in West-Europa kromp met 4,9 procent. De servermarkt in Emea blijft zwak en boekte nu voor het tiende kwartaal op rij omzetverlies.

HP was qua omzet de grootste leverancier in het laatste kwartaal van 2013, met een marktaandeel van 28,1 procent, een stijging van 6 procent in vergelijking met het jaar ervoor. IBM was een stuk minder succesvol en moest een daling van bijna 29 procent registreren.

Ook gemeten naar volume was HP de best presterende fabrikant, en mocht daarnaast een volumestijging van 8,7 procent optekenen. Huawei liet hier een spectaculaire groei zien door met 188 procent te groeien.