2min Gadgets

Website maken en SEO doen met AI kan nu ook professioneel

Website maken en SEO doen met AI kan nu ook professioneel

Een AI-websitemaker waarmee je op basis van een paar trefwoorden een eigen ontwerp kunt maken, teksten toevoegen en SEO kunt doen. Volgens hostingbedrijf STRATO kan een website maken nu heel snel met hun nieuwe SmartWebsite.

Een eigen, ook professionele website zou zo nog sneller en efficiënter worden. Op basis van enkele trefwoorden maakt AI een individueel ontwerp voor je, compleet met afbeeldingen. Geef het programma vervolgens een kladtekst en de rest wordt voor je gedaan met de AI-tekstoptimalisator. Die geeft allerlei tekstsuggesties, ook over de passende toon en stijl voor de doelgroep die je kiest.

SEO

Volgens STRATO is SEO op die manier ook super makkelijk. Metabeschrijvingen en paginatitels optimaliseert het programma helemaal zelf. Wie een uitgebreider, duurder, pakket kiest kan ook gebruikmaken van de marketingRadar. Die helpt bij het monitoren van je online marketingactiviteiten. En je kunt nog kiezen voor de rankingCoach. Die heeft uitgebreide tools aan boord voor verbetering van de zoekmachineoptimalisatie.

Volgens het hostingbedrijf kun je er ook nog een webshop aan hangen. Het uiterlijk en de mogelijkheden daarvan worden dan in de zelfde toon en stijl neergezet als die van de website zelf, zodat het allemaal goed bij elkaar past.

Wie het eens wil proberen kan het basispakket een maand gratis testen. Daarna betaal je vijf euro per maand. Vervolgens geldt: hoe groter het pakket, hoe uitgebreider de AI-features zijn.

Lees ook:

  • Wie heeft de lelijkste website van het jaar?