NLNet verliest verdampte miljoenen definitief

www

De ruim 15 miljoen euro die het internetfonds NLNet met risicovolle beleggingen kwijtraakte zijn definitief verloren. De rechter wees een schadeclaim op de vermogensbeheerder die met miljoenen aan de haal ging, af omdat deze inmiddels zelf failliet is.

NLNet begon in 1982 als eerste internetprovider van Europa en Nederland. In 1997 werd en de commerciële activiteiten verkocht aan het huidige Verizon. De opbrengst van 60 miljoen gulden kwam ten goede aan een fonds dat wereldwijd technologieprojecten financiert. Doel ervan is het veiliger en betrouwbaarder maken van het internet.

In 2002 liet NLNet het geld grotendeels beleggen door vermogensbeheerder Attica. De Amsterdammers staken het geld tegen de afspraken in  bijna helemaal in hedgefondsen. En toen kwam de financiële crisis en gingen de miljoenen in rook op. Attica ging in 2012 zelf failliet.

Samen met een groep andere gedupeerden sleepte NLNet de failliete vermogensbeheerder alsnog voor de rechter. Attica-bestuurder Mark Boerstra kreeg een vordering van ruim 15,5 miljoen euro aan de broek.

De Amsterdamse rechtbank oordeelde echter anders. Attica schoot weliswaar zwaar tekort maar is niet meer aansprakelijk vanwege het faillissement. Ook Boerstra zelf is volgens de rechtbank niet aansprakelijk.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...