Nooit meer verdwalen op Schiphol door app

Schiphol binnen

Op een grote luchthaven als Schiphol de weg kwijtraken en daardoor je vlucht missen. Met de nieuwste update van de app van Schiphol, die werkt als een gps-apparaat voor binnen, gaat dat niet meer gebeuren.

Door een netwerk van rond de 2.000 bakens (iBeacons) die werken met Bluetoothsignalen kunnen reizigers gebruikmaken van een persoonlijke navigatie-assistent. Het systeem weet tot op 5 meter nauwkeurig waar een reiziger is. Zodoende is uitvinden waar de gate is en hoe lang duurt het om naar er heen te lopen een fluitje van een cent. Via de app lopen reizigers via de snelste route naar de bestemming.

Indoor wayfinding is de technische naam voor het systeem en is ontwikkeld door M2Mobi uit Amsterdam. Naast wayfinding wordt het ook gebruikt voor interne functies als passenger flow tracking,  zien waar personeel is of asset tracking, zoals het volgen van de baggagewagentjes.

Om te zorgen dat een verlate passagier zo snel mogelijk naar de gate gaat, heeft het systeem een trucje in petto. De reiziger krijgt dan geen informatie meer over restaurants en winkels, maar ziet alleen de snelste route naar de gate.

 

Gerelateerde berichten...

X