Noordelijke bedrijven op zoek naar integratie tijdens AI-congres

congres

Meer dan 300 ondernemers uit de regio Groningen komen op donderdag 28 september aanstaande samen op het AI-Congres van het Noorden. Ze gaan samen op zoek naar manieren om deze revolutionaire technologie te integreren in hun dagelijkse werkzaamheden.

Het programma bestaat uit verschillende lezingen van topsprekers over dringende AI-kwesties. Ook kan men netwerken met AI-experts. Tot slot kunnen deelnemers inspiratie opdoen door presentatie van diverse AI use cases.

Ethiek en verantwoordelijkheid centraal

Volgens de organisatoren, AI-hub Noord-Nederland, staat dit jaar ethiek en verantwoordelijkheid centraal. Dit onder het motto ‘AI met gezond verstand’. Het congres van 2023 wordt gehouden in samenwerking met het ELSA AI Lab. Dit zich richt op het ontwikkelen en implementeren van mensgerichte AI. Kees van der Klauw, hoofd van de Nederlandse AI Coalitie, zal het evenement openen.

Publiek-private samenwerking

De coalitie is een publiek-private samenwerking. Hierin werken overheden, bedrijven, onderzoeksinstellingen en het maatschappelijk middenveld samen. Dit, om ontwikkeling en initiatieven op het gebied van Kunstmatige Intelligentie te stimuleren.

Misterstanden ophelderen

Noordelijke AI-experts willen misverstanden over de technologie ook ophelderen. Ze laten zien dat het voor iedereen toe te passen is en een verschil kan maken. “We hebben te maken met veel organisaties die denken dat AI onbereikbaar is, dat het alleen is weggelegd voor de grote multinationals. Uit de vele gesprekken die we voeren en projecten die we doen, weten we heel goed dat dit niet het geval is. En dat is precies waarom we aanwezig zullen zijn op het congres, om inzicht te geven in hoe AI-waarde kan brengen voor elke organisatie. Door processen, doelen, uitdagingen en bestaande kennis binnen het bedrijf in kaart te brengen, kunnen wij vrij gemakkelijk praktische user cases presenteren en mogelijkheden verkennen. De impact die AI kan maken is echt Eye-opening”, onthult Menno Fokkema, managing director bij Datanet, een AI-adviesbureau uit Groningen.

Gerelateerde berichten...