Onderzoek: onderling dataverkeer van Europese organisaties stijgt 44% per jaar

Het dataverkeer tussen Europese bedrijven onderling stijgt 44% per jaar. Met 61% stijgt de interconnectie bij banken en verzekeraars het hardst. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index van aanbieder van interconnectie en datacenters Equinix.
De groei in Europa wordt volgens het onderzoek bepaald door samenspel van een aantal factoren. Vooral datasoevereiniteit en de noodzaak voor Europese bedrijven om informatie uit te wisselen met andere bedrijven spelen de grootste rol.

Interconnectiemarkt

Industrieën die de komende jaren de meeste groei zullen doormaken zijn overheid en onderwijs, gezondheidszorg, banken en verzekeraars. Respectievelijk stijgen zij de komende twee jaar met 64 procent, 67 procent en 58 procent.
Terwijl Londen naar verwachting de grootste interconnectiemarkt blijft in Europa, zal Frankfurt Amsterdam rond 2020 waarschijnlijk inhalen als de een-na-grootste Europese interconnectiemarkt. Deze positie van Frankfurt is te danken aan het goede vestigingsklimaat voor de bancaire wereld.
 “We zijn tegenwoordig voortdurend online te vinden”, zegt Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. “Om dit te bewerkstelligen moeten organisaties continu in verbinding staat met elkaar. Ze moeten ookhun digitale gegevens real-time uitwisselen.” Interconnectiebandbreedte wordt daarbij gedefinieerd als de mogelijkheid om data uit te wisselen via directe private verbindingen op uitwisselingspunten die zich in netwerk-neutrale colocatiedatacenters bevinden.

Groei in Europa

“Ondernemingen in alle sectoren zoeken inmiddels direct verbinding met elkaar. Ze creëren nieuwe ecosystemen en breiden hun digitale business uit”, zegt Eielts. “Om relevant te blijven in de huidige markt is het van belang dat organisaties veilig en direct data kunnen uitwisselen met partners.”

Interconnectie basis voor cybersecurity

De digitalisering zorgt voor disruptie in alle sectoren. Het dwingt bedrijven tot transformatie van hun business en IT-infrastructuur. De verwachting is dat zestig procent van alle digitale organisaties in 2020 met grote storingen kampt, omdat de beveiliging niet op orde is.
Het managen van de digitale veiligheid vraagt om interconnectie van applicaties, data, netwerken en beveiligingscontrole via colocatie. “Via directe private verbindingen in netwerk-neutrale colocatiedatacenters wordt de kans op cybercrime tot het minimum beperkt. Er wordt geen gebruik gemaakt van het publieke internet”, zegt Penny Jones, senior analyst bij 451 Research.
De komende jaren moet er dan ook volop geïnvesteerd blijven worden in de interconnectiviteithubs. Zeker in minder ontwikkelde datacentermarkten in Europa, zodat we in de toekomst alle voordelen van directe verbindingen kunnen benutten.”

Gerelateerde berichten...

X